Pàgines

dimarts, 10 de març del 2009

Reglament (Resum)

CATEGORIES

No hi ha una inscripció específica a la Lliga. Qualsevol corredor pel fet d’apuntar-se a una cursa ja entra a puntuar per a la classificació final de la Lliga.

Totes les proves organitzades per les entitats adscrites a la Lliga hauran de respectar les categories que marca el present circuit i que estableix les següents categories.

Sènior masculí/femení: fins 39 anys.
Veterans A masculí/femení: per a participants entre 40 i 49 anys,
Veterans B masculí/femení: a partir de 50 anys.

L’edat que delimita cadascuna de les categories fa referència a l’edat que complirà el participant durant l’any en curs, independenment de la que tinga en el moment de celebrar-se la prova.

PUNTUACIÓ

A cadascuna de les proves de la Lliga se li assignarà un coeficient de dificultat atenent a la distància en quilòmetres i el desnivell positiu acumulat en metres. Aquest coeficient resultarà de l’operació següent:
[distància x desnivell positiu] / 1000.

Sobre aquest coeficient de dificultat, el Comitè es reserva la possibilitat d’aplicar a cada cursa un coeficient corrector en funció d’altres factors com puga ser la participació o algun altre element.


El coeficient de dificultat s’aplicarà a cada posició de la classificació de la manera següent:

[50 x coeficient] / 10, per al primer/a classificat/a.
[49 x coeficient] / 10 per al segon/a classificat/a.
[48 x coeficient] per al tercer/a classificat/a, fins a la posició que obtingui 1 punt.
A partir d’aquest participant tots els participants de la cursa tindran 1 punt.

A més, facilitarà als participants una taula amb la totalitat de punts en disputa per a cada prova. (En el ANNEX I estaran en tot moment la puntuació de cada cursa).


Guanyarà La Lliga el participant que acumuli el major nombre de punts en cadascuna de les categories. Per a obtindre la puntuació final de cada participant es tindrà en compte les cinc millors puntuacions al llarg de les curses que formen la Lliga.


PREMIS

Trofeu als 5 primers classificats de cadascuna de les categories. A més rebran un detall en forma de producte típic.

Trofeu a la regularitat (detall exclusiu). L’obtindran tots els corredors que hagin finalitzat, al menys 5 de les curses de La Lliga.

A més tots el corredors que aconsegueixen el detall exclusiu també entraran al sorteig de material esportiu.

Dorsal del líder o similar (camisa) . A cada cursa es lliurarà el dorsal del líder maculí i femení que aquestos hauran de portar obligatòriament a la següent cursa La Lliga.


ENTREGA DE TROFEUS

L’entrega de trofeus tindrà lloc al finalitzar l’última cursa de la Lliga (Vilafranca). Per als corredors que no participen a l’última cursa i que tinguin premi, ja siga de la classificació final o del premi a la regularitat, el Comitè facilitarà un contacte per fer-li arribar el trofeu.



Ací podeu consultar el reglament complet amb les taules de puntuacions de cada cursa. Ja sabeu per a qualsevol dubte o coseta ens envieu un correu.

5 comentaris:

  1. Crec que hi ha un error a la taula "ANNEX I".

    -Vall d'Alba: 12km x 370 desnivell / 1000 = 4,44 de coeficient. A l'annex surt 14.

    I ara una opinió.

    Crec que amb aquest reglament, on sols conten 5 curses ( o 5 millors resultats) hi ha massa diferència de punts que hi ha entre unes carreres i altres.

    Tal i com jo ho veig, a Vistabella poca gent i a Vall d'alba menys...

    Crec que els.. 3? primers de cada cursa deurien de tindre uns punts similars, esta clar que el recorregut de les probes no es el mateix, però simplement unes afavoreixen mes a un tipus o un altre d'atleta, la duresa depèn del nivell d'inscripció.

    Rubén - Vistabella.

    ResponElimina
  2. Ruben,

    en el assumpte de vall d'alba tens rao en el coeficient calculat. Pero en el punt 4.2, del reglament diu clarament:

    "Sobre aquest coeficient de dificultat, el Comitè es reserva la possibilitat d’aplicar a cada cursa un coeficient corrector en funció d’altres factors com puga ser la participació o algun altre element."

    En Vall d'Alba, segons dades 2008, hi ha el triple de corredors que la mitja de les 5 curses. Per aixo, surt eixe coeficient.

    Acepto la teua opinio com val.lida, pero enguany el Comitè ha optat per un altre criteri ( basant-se en la reglamentació empleada per FEDME en la Copa de España), i te puc dir que hi han hagut damunt de la taula mes criteris.

    Benvingut a la Lliga que es cosa de tots....

    Eladi

    ResponElimina
  3. Hola Eladio,

    Sincerament crec que el reglament no es el mes adequat, reglaments hi han mots, i cap perfecte.

    Però per a aquest cas si se hagés seguit el de la FEEC [1] totes les carreres tindrien una puntuació de 90, i sols la Nevera 100. Crec que serie mes adient.

    Es evident que el sistema no es massa útil quan tens que "ponderar" un 350% un dels coeficients (4->14).

    ResponElimina
  4. Tenim una Federació d´Esports de Muntanya que té un reglament desarrollat per a les curses per muntanya que hauriem de considerar.
    En primer lloc vull donar suport a la iniciativa de la lliga Castelló Nord, soc un aficionat veterá que en el 2008 vaig fer les curses de Vall d´Alba,Vistabella,Catí y Vilafranca ( las 4 curses molt boniques ).
    Com a corredor veterá B ( master )discrepe en el sistema de puntuació.
    Opine que en un sistema de lliga la classificació general ha de ser per el "temps empleat per a completar el recorregut" y al ser una classificació general de les competicions de mes de una prova es deuen de acumular els temps realizats en cada una de les proves de la competició.
    Per últim opine que si se estableixen 3 categories (masculi/femení)el Comité de la Lliga tidrá que fer 3 classificacions.
    Tenim que diferenciar entre classificació general de lliga y ranking ( valoració per punts dels millors resultats conseguits).
    La lliga es una suma de temps de les curses que la componen.

    ResponElimina
  5. Javi, gracies pel suport que ens dones a la nostra Lliga.
    Com tu dius la Femecv té un reglament de curses de muntanya, la Fedme en té un altre, la FEEC un altre, aixi que cadascu va per lliure.
    Es cert, que hi han moltes formes de fer les classificacions, el Comite aquest any van creure oportu per una serie de raons, emplear aquest on es te en conte la dificultat de cada recorregut. Vorem que opineu els corredors i a final de temporada ho valorarem i vorem que fem per al proper any.
    En principi son 3 categories (Senior, Veterans A,Veterans B) Masculi i Femeni. Cada categoria té una classificació separada.

    Gracies

    ResponElimina